Teodorovici: În 2014 lansăm primele axe de finanțare europeană pentru tineri, cu o alocare de 600 milioane de euro



Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat vineri 31 Octombrie, la Zalău, că primele axe de finanțare europeană din următorul cadru financiar 2014-2020 vor fi lansate în luna noiembrie și vor viza proiecte destinate tinerilor, cu o alocare financiară totală de circa 600 de milioane de euro.

Insistăm foarte mult pe zona de tineri și de asta vor fi primele cereri de proiecte pe această zonă prin care vom putea finanța cam tot ce înseamnă sprijin pentru zona de tineri, de la partea de pregătire, formare, partea de sprijin în acorda credite pentru burse pentru tineri.
De asemenea, în situația în care sunt studenți care doresc să se mute într-o altă zonă decât cea în care ei au învățat, putem deconta acele cheltuieli, prin care să încurajăm și o astfel de abordare. Subvenționăm și locuri de muncă pentru absolvenții unor forme de învățământ, fie superior fie mediu. (...) În noiembrie, veți vedea pe site ghidurile lansate de noi, în prima fază spre consultare publică, pentru câteva zile, iar după aceea lansare oficială. Estimăm că undeva în decembrie deja se închide depunerea de proiecte", a afirmat Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă.
Eugen Teodorovici a reamintit faptul că recent a fost lansată inițiativa România Start-up!, cu o alocare de 150 de milioane de euro, prin care se dorește în special stimularea părții de creativitate și a părții de inovare a tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

Sursa: AGERPRES

Comentarii